Upravit stránku

eBRÁNA akademie

eBRÁNA akademie je jedinečný projekt, kterým naplňujeme jednu z našich CSR aktivit. Účastí v akademii dáváme motivovaným talentům příležitost k individuální a dlouhodobé přípravě na osobní, kariérní a společenské výzvy a zároveň vytváříme framework, který sdílíme s našimi klienty a ostatními firmami. Začtěte se do článku, seznamte se s konceptem eBRÁNA akademie a inspirujte se. 

eBRÁNA akademie je jedinečný projekt, kterým naplňujeme jednu z našich CSR aktivit. Pro naši firmu je společenská odpovědnost posláním. Investovat čas a zdroje do studentů má obrovský význam pro budoucnost a potenciál talentovaných eBRÁŇÁKŮ je jedním z důležitých pilířů úspěchu celé firmy.

Účastí v akademii dáváme motivovaným talentům příležitost k individuální a dlouhodobé přípravě na osobní, kariérní a společenské výzvy. Chceme mladé lidi připravit na měnící se trh práce a pomoci jim uspět v moderním světě plném výzev.  

Naši studenti si během projektu projdou širokým spektrem vzdělávacích aktivit, ať už od profesionálních lektorů a lidí z praxe, nebo od našich interních specialistů. Účastníci projektu absolvují stovky hodin workshopů, kurzů a konzultací, čímž zvyšují své šance na spokojenou budoucnost a úspěšnou kariéru. 

Součástí projektu je i samostatná stránka
na našem kariérním webu:


Pročakademie vznikla?

eBRÁNA akademie vznikla mimo jiné i jako reakce na stávající situaci na trhu práce i ve školství. V současné době se školství soustředí zejména na teoretické znalosti. Akademie se naopak více zaměřuje na měkké i tvrdé dovednosti a snaží se připravit studenta tak, aby zvládal i psychickou zátěž spojenou s vysokými nároky na jeho osobu.  

V případě opakovaného úspěchu tohoto projektu bychom ho rádi povýšili nad náš lokální úspěch a naučili tento model i ostatní společnosti. Chceme ostatním firmám ukázat, že pokud budou se studenty pracovat správným způsobem, bude to pro firmu výhodné. 

"Na začátku jsme byli skupina lidí z různých oddělení. Po půl roce práce si troufám říct, že jsme tým, který se před sebou nebojí sdělovat zpětnou vazbu a moc si to užíváme. Škoda, že tam s námi nemůže sedět celá firma."
Andrea Semerádová
Andrea Semerádová

Kdose může zapojit?

Akademie je určená především studentům vysokých škol, a to ideálně studentům 1. a 2. ročníku. První a druhé ročníky upřednostňujeme z důvodu tříletého trvání akademie. Abychom tým diverzifikovali, účastní se i naši kariérně-seniorní pracovníci. 

První parta rozjela svou dráhu vzdělávání v červenci 2021, a to s 15 účastníky. Z toho je 12 studentů a 3 pracovníci jsou seniorní. Diverzita podle věku a podle zkušeností vede ke kreativnějším řešením

Workshopy nám tak přinášejí inovativní řešení v týmových projektech a studenti rozvíjejí dlouhodobě své profesní vize, unikátní talenty a silné stránky. Nutno podotknout, že účastnit se mohou pouze studenti, kteří v eBRÁNĚ pracují. Jen tak můžeme mít opravdu vliv na celostní rozvoj člověka, který je hlavním cílem akademie. Součástí sylabů akademie jsou tedy i hardskilly, společné sportovní akce nebo workshopy, které se zaměřují na péči o sebe a zdravý životní styl. 

Všechna školení i akce kompletně financuje eBRÁNA. Účastníci si navíc svůj čas vykáží na sebevzdělávání a dostanou tento čas klasicky proplacený. Snažíme se tak dveře otevřít opravdu každému, kdo prokáže svůj zájem. Zájemci o akademii sepisují motivační dopis, kde vyjadřují, proč by měli být vybráni právě oni. 

Účastníci eBRÁNA akademie

Naším cílem je celostní rozvoj člověkaCo to pro nás znamená?

Snažíme se o celostní rozvoj člověka a chceme, aby žádná stránka neprosperovala na úkor jiné. I z toho důvodu stojí akademie na třech pilířích: 
3 pilíře eBRÁNA akademie

1. pilíř se zaměřuje na rozvojměkkých dovedností a zdravý životní styl

Věříme, že náš tělesný stav přímo ovlivňuje psychiku a naopak, duševní stav může ovlivnit naše tělo. Sport a pohyb obecně stimuluje různé psychické procesy, jako je myšlení, vnímání, představy, pozornost, vůli nebo emoce. Měkkými dovednostmi zase získáváme kompetence v různých oblastech a posilujeme naši emoční inteligenci.  

Proto naši studenti prochází sérií seminářů a workshopů, které jsou zaměřené na důležité oblasti jako například:  

  • Komunikace, schopnost diskutovat, naslouchat, předávat zpětnou vazbu
  • Práce v týmu, schopnost tým sestavit
  • Typologie osobnosti a práce se silnými stránkami (svými i ostatních)
  • Prezentace svých myšlenek
  • Rozvoj kreativity
  • Priority a organizace času
  • Sport (pohyb)
  • Zdravá strava – vědět, co tělu prospívá a co ne (neřešit dogmaticky, ale znát to)
  • Mentální relaxace – meditace, flow, nalézání zdrojů energie jinde než z druhých lidí

 

2. pilířem jesmysluplná práce

Aby nás práce bavila a naplňovala i v dlouhodobém horizontu, je potřeba, aby nám dávala smysl. Každý vidí svůj smysl někde jinde. Proto jsme pyšní na to, že máme v eBRÁNĚ tým skvělých vedoucích, kteří pomáhají studentům na cestě za tím, co dává smysl právě jim a učí je, že vrchol přijde ve chvíli, kdy jejich práce pomáhá i ostatním lidem nebo firmám.  

Snažíme se zajišťovat: 

  • Aby studenti dělali smysluplnou práci, za kterou si odnesou adekvátní odměnu. 
  • Aby jejich práce měla přesah a byla užitečná ostatním. 
  • Aby je práce připravovala na jejich budoucí povolání.   
  • Aby se naučili, co je hotový produkt – jak udělat úplně dokončenou věc vysoké kvality. 

3. pilířem je Být součástí komunity a naplnit pojem #eBRANAfamily

Být součástí nějaké sociální komunity nebo týmu je důležitá společenská potřeba. U nás si na tomto pilíři velmi zakládáme. Vztahy, které tvoříme uvnitř firmy, jsou pevné a unikátní. Snažíme se tento pohled na bezpečné prostředí, kde si pomáháme, chováme se k sobě vstřícně a místo kritiky se snažíme podat pomocnou ruku, přenášet na každého nového pracovníka. Nemít strach říct vstřícně vlastní názor a být tím, kým jsem.

U nás nevnímáme studenty jako levnou pracovní sílu, která sedí u excelovské tabulky, ale jako někoho, s kým počítáme do budoucna a vkládáme do něj plnou důvěru. Všichni jsou plnohodnotnou součástí firmy a mají možnost se stát tvůrci procesů, rozhodovat a tím se angažovat a spolupracovat na každičké věci, která se u nás děje.  

V tomto pilíři chceme podporovat:  

  • Vytváření kvalitních vztahů s druhými lidmi a učit studenty si vzájemně pomáhat. 
  • Nalezení podobně smýšlejících lidí a s nimi aktivní tvorbu za hranicemi práce. 
  • Užitečnost v rovině pracovní i mimo ni. 
"U nás nevnímáme studenty jako levnou pracovní sílu, která sedí u excelovské tabulky, ale jako někoho, s kým počítáme do budoucna a vkládáme do něj plnou důvěru. Všichni jsou plnohodnotnou součástí firmy a mají možnost se stát tvůrci procesů, rozhodovat a tím se angažovat a spolupracovat na každičké věci, která se u nás děje."

Jak probíháprvní ročník

Aktuálně máme za sebou něco přes půl roku společné práce, kdy jsme prošli celou řadou obohacujícího vzdělávání a vzájemně se lépe poznali. Níže je malá ochutnávka z toho co jsme absolvovali:  

#1 Týmová práce 1 a 2  

Kde jsme se naučili, jaký je rozdíl mezi fungováním v týmu a prací ve skupině. Vyzkoušeli jsme si, jak efektivně řídit a moderovat poradu. Každý z nás měl možnost poznat svou týmovou roli a naučit se tým složit podle různých typologií osobnosti. 

#2 Synergický time management  

Skloubit studentský a pracovní život nebývá jednoduché. V rámci tohoto workshopu jsme si stanovili naše priority a definovali návyky, které nám pomohou přiblížit se k vytyčenému cíli, ať už v osobním, nebo pracovním světě.  

#3 Stress management 

Stres se na nás valí ze všech stran a víme, že se mu v dnešní době úplně vyhnout nedá. Můžeme si ale vybrat to, jak na danou situaci zareagujeme. Právě tyto principy jsme se snažili pochopit ve školení Stress management.  

#4 Seminář na téma zdravé stravování 

Akademie není jen o softskillech a učení, ale také o zdravém životním stylu, který je nedílnou součástí kvalitního života a fungování v něm. Výživová koučka Martina Jandová nám vysvětlila, jak bychom se měli stravovat, abychom co nejlépe podpořili aktivity, které právě vykonáváme. Rozebrali jsme si složení některých potravin, a nakonec jsme na diagnostické váze zjistili, jak na tom opravdu jsme. 

#5 Komunikační dovednosti a vztahy  

Komunikace hraje důležitou roli v běžném i pracovním životě. Naučit se správně sdělit potřebné informace a zároveň umět naslouchat bylo součástí tréninku tohoto školení. Naučili jsme se, že jakákoliv informace se dá říct vstřícně a s ohledem na druhou osobu. Trénovali jsme, jak se správně umět zeptat a následně vyslechnout a pochopit. Dobrá komunikace vytváří dobré vztahy.  

#6 Ukázková lekce crossfitu

V rámci celostního rozvoje nezapomínáme ani na naše tělo. Náš fyzický stav se na tom psychickém výrazně odráží a zase naopak. Proto chceme naučit studenty pracovat nejen hlavou, ale vycvičit i své tělo.

V našem týmu jsme absolvovali ukázkovou lekci crossfitu, kde nás zkušení lektoři z CrossFitu Pardubice provedli základními principy a cviky. A nakonec jsme si i slušně zamakali během závěrečného workoutu. 

 

 

#7 Jak budovat svůj osobní brand 

Sylaby akademie tvoří i celá řada interních školení, jenž mají v režii naši specialisté. Téma Jak budovat svůj osobní brand na sociálních sítích a zvýšit tak svou uplatnitelnost na trhu práce zpracovala pro akademiky naše marketingová ředitelka Aneta Kubů. 

#8 Letecký simulátor

Ojedinělé školení, které je založené na praktické zkušenosti. Skupinka pěti lidí je postavena do „kritické situace“ a účastníci mají za úkol se dohodnout, rozdělit si role a pracovat jako tým. Každý účastník má v hlavě nějakou představu o tom, jak by asi fungoval v krizové situaci, kam by se začlenil a jakou roli by zaujal. Tady si může každý otestovat své reakce a následně rozebrat a pochopit důvody proč a jak jednal. Mrkněte na video, jak takové školení probíhá.

#9 Jak navrhnout perfektní web pro klienta

Kdo by mohl předat vize a představit služby eBRÁNY lépe než její výkonný ředitel a zakladatel Martin Semerád. Debata nejen o tom, jak předat klientovi špičkovou službu, která mu bude prospěšná, ale i neformální pokec a zpětná vazba na průběh akademie od jejích účastníků.

#10 Workshop „Kam se ztrácí naše energie“ 

I když na sobě člověk maká, může se mu občas zdát, že mu neustále dochází síly. Na tomto semináři se naučíme vypozorovat, co je příčinou toho, že se občas necítíme dobře a jak odhalit traviče studní a lidi, které máme okolo sebe a ubírají nám vítr z plachet. 

Protože nám dává smysl předávat nově nabyté vědomosti dál, snažíme se z každého školení poskytovat zpětnou vazbu do firmy i mimo ni. Točíme například videa, kde popisujeme zážitky ze školení, píšeme články, sdílíme fotky. Zpětná vazba neslouží jen k předání dál. Slouží také samotným účastníkům jako shrnutí svých Aha efektů, ke kterým se mohou za čas vrátit a porovnat, jak se posouvají dál. 


Výhody,které v projektu vidíme pro ostatní společnosti:

Jednoznačně zlepšení náboru. Přijímání studentů na juniorní pozice a jejich postupná výchova ve špičkové odborníky je model, který nám dává smysl a funguje nám. Při aktuální situaci na trhu práce je péče o studenty jednou z možností, jak si získávat a udržet skvělé lidi. Za dobu spolupráce se studentem se vzájemně poznáme a po čase, za zlomkové náklady, víme, zda jsme pro sebe vzájemně prospěšní.  

Studenti po dobu tříletého výcviku dozrají v profíky ve svých oborech, budou plně adaptovaní na naši firemní kulturu a případný přechod na stálo bude jen formální záležitost. Hotový student je plně začleněný do prostředí, bude znát firemní postupy a procesy. Firma tedy jasněji vidí, koho zaměstná na plný úvazek. 

Předpoklad pro firmy: 

  • Aby podobný koncept ve firmách dával smysl, musí se stát jednou z firemních priorit. 
  • Neustále se musí pracovat na standardizaci procesů – postupy rozdělovat na jednodušší kroky pro juniory a složitější pro seniory. 
  • Jakákoliv rutinní opakující práce je popsána zdokumentována, aby byla předatelná na juniornějšího člověka. 
  • Do hodnot firmy se propíše pozitivní názor na diverzitu – bude neustále dokládán sdílením zkušeností diverzifikovaných týmů. 
Správným začleněním juniorů se také zvyšuje spokojenost pracovně seniorních lidí, kteří se zbavují jakékoliv administrativně opakující se činnosti a jednoduchých rutinních úkolů (mají více prostoru věnovat se novým komplikovanějším úlohám – jejich řešením zvyšují svoji zkušenost). Senioři, kteří předávají své zkušenosti dál, jsou navíc více angažovaní a cítí se být součástí rozvoje celé společnosti.  

Kamsměřujeme dál?

Vize je taková, že bychom chtěli mít současně v běhu tři třídy po 15 lidech. Přesně po roce od pasování prvních akademiků budeme zjišťovat zájem o otevření další třídy. V případě dostatku zájemců, otevřeme třídu číslo 2, která bude mít svůj vlastní tříletý program.  

Náš ročník je označován za průkopníky, takže samozřejmě postupně ladíme i mušky a sylaby pro další třídy tak, aby skladba školení bylo co nejpřínosnější. Budeme například více využívat naše interní specialisty. 

V rámci akademie jsme svědky velkých osobnostních i profesních proměn, inspirativních životních cest a momentů. Proto se jedná o srdcový projekt naší firmy a důležitou součást naší strategie

Vyhlášení akademie

Slova účastníků a školitelů,kteří se s námi na akademii podílí

Míra Krček
„Jsem rád, že jsem mohl být součástí prvního ročníku akademie a předat studentům veškeré informace, znalosti a zkušenosti. Bylo obohacující sledovat rozvoj účastníků, kteří se posouvali dopředu kurz od kurzu. Často se ve firmách nesetkávám s tak propracovaným systémem práce se studenty. Je to známkou vyspělosti a skvělého přístupu k lidem, který eBRÁNA má."
Miroslav Krček, lektor

„Akademie mě posunula jak v profesním, tak osobním životě. Určil jsem si své hlavní priority a snažím se podle nich řídit.”
Dominik Mach
Dominik Mach

Veronika Nečasová
„Zjistila jsem, že mou nejsilnější týmovou rolí je tmelitel/týmový hráč a dokončovatel. Bylo super přečíst si charakteristiky těchto rolí, které na mě dokonale sedí."
Veronika Nečasová

„Akademie mě naučila lépe komunikovat a vyjadřovat vlastní názor. V týmové práci jsem se naučil moderovat a vést porady, z čehož aktuálně těžím jak v práci, tak ve škole.”
Ondřej Buřval
Ondřej Buřval

Aneta Kubů
„Jestli mě něco naplňuje, tak je to předávání zkušeností a práce s cílevědomými a angažovanými lidmi. eBRÁNA akademie pro mě splňuje oboje. Jsem pyšná, že pracuji ve firmě, která lidem mění životy k lepšímu a mladým lidem pomáhá usnadňovat jejich cestu k vytoužené kariéře."
Aneta Kubů

Chcete přilákatrelevantnější uchazeče,ale nevíte, jak na to?

Poradíme vám s náborem.

Andrea Semerádová

Andrea Semerádová

HR managerka

Andrej se o oblast HR zajímá už od dob vysoké školy, kde byla péče o pracovníky i tématem její disertační práce. Smysl vidí v celostním rozvoji člověka tak, aby žádná z oblastí života neprosperovala na úkor jiné. Podporuje propojení zdravého životního stylu, psychohygieny a neustálého osobního rozvoje. ,,Pokud lidem jejich práce dává smysl a naplňuje je štěstím, dají se překonat veškeré překážky“.

Nahoru

Tento web využívá cookies

Pro chod webu jsou nezbytně aktivovány esenciální soubory cookies. Pro plnohodnotné poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu návštěvnosti jsou však nutné povolit i volitelné cookies. Kliknutím na následující tlačítko, je zapnete. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti